Nya Lisetten är här!

Lisetten 3:15I dagarna kommer det nya numret av Lisetten hem till alla medlemmar. Den här gången är tidningen gjort i samverkan med Nationellt centrum för svenska som andraspråk (NC) vid Stockholms universitet, inför den stora andraspråkskonferensen Symposium 2015. Temat för årets konferens är resurser.

I en artikel beskriver Aina Bigestans att en av ambitionerna med just detta tema är att se ”hur den samlare lärarkåren representerar en sammanlagd och nödvändig helhet kring våra målgrupper: flerspråkiga barn, ungdomar och vuxna”. Detta är även något som Riksförbundet lärare i svenska som andraspråk arbetar för i olika former, där vår tidning är en viktig källa till kunskap och idéutbyte. Hör gärna av dig till redaktionen med reaktioner, idéer och tankar!

Ytterligare ett tillfälle till idéutbyte är den  7 oktober. Dagen före Symposium 2015 officiellt öppnar bjuder vi in till pedagogisk pub med svenska som andraspråk som tema. Läs mer om den och anmäl dig här!

Vi kommer självklart att finnas på plats på Symposium 2015 och ser fram emot att möta många medlemmar. Kom gärna förbi vårt bord! Även du som ännu inte är medlem kommer då att få ett exemplar av Lisetten.

Flera av föreläsarna på årets symposium bidrar med artiklar eller blir intervjuade i Lisetten nummer 3/2015. Andra föreläsare känner du igen från tidigare nummer av Lisetten – vilket visar att våra medlemmar möter de mest aktuella ämnena, lärarna och forskarna i sin medlemstidning.

Det här inlägget postades i Aktuellt, Edcamp, Lisetten, Riksförbundet, Symposium 2015, Uncategorized. Bokmärk permalänken.