Inför LiSA:s Edcamp: Monica Lindvall

Den 26 april är det dags för Riks-LiSA:s årsmöte och på eftermiddagen bjuder vi in till Edcamp. Vi har frågat några deltagare vad de ser fram emot att diskutera. Nu har turen kommit till Monica Lindvall, projektledare med ansvar för bland annat språkintroduktion på Nationellt centrum för svenska som andraspråk:

monicaJag ser fram emot att få prata om goda exempel på språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt inom språkintroduktion. Hur kan eleverna utveckla sitt nya språk samtidigt som de fortsätter att lära olika ämnen? Hur samarbetar sva-lärare med olika ämneslärare för att utveckla språket i ämnet? Och studiehandledarna, vilken roll har de? Och vilken roll är det önskvärt att de har för att stötta med modersmålet i lärandet i olika ämnen?

Monica Lindvall

 

Vill du också komma på vår Edcamp? Läs mer här och anmäl dig på Facebook!

Det här inlägget postades i Edcamp, Riksförbundet. Bokmärk permalänken.