Hälsningar från Stockholms LiSA

Lisa 

Du som läser denna text har antagligen redan gjort ett val och är medlem i Riksförbundet Lärare i svenska som andraspråk. Du som är verksam i Stockholms område är viktig för oss och vi vill gärna bidra till att du ska känna dig uppdaterad och inspirerad både genom vår tidning och våra medlemsträffar. För att kunna nå våra medlemmar är en välfungerande lokalförening av stor vikt. Därför är vi i Stockholms LiSA väldigt glada över att kunna fortsätta driva vår verksamhet. Den 16 mars 2015 konstituerades Stockholms LiSAs nya styrelse.

Ordförande och kassör: Patricia Lendenius

Sekreterare: Anna Hedlund

Ledamöter: Janiche Opsahl, Ann Linge, Eva Oivio

Suppleanter: Eva Lena Sörman, Eva Lena Presto, Camilla Berner

Styrelsen har redan hunnit planera kommande årets medlemsaktiviteter. Samtidigt vill vi påpeka att vi mer än gärna vill ha en dialog med dig som är medlem för att kunna få in dina önskemål och synpunkter. Har du tips och idéer på intressanta föreläsare eller andra aktiviteter, kontakta gärna någon av oss i styrelsen.

Det som ligger närmast i tiden är en medlemsträff kring läromedel i sva och sfi-undervisningen. Monica Lindvall, projektledare med ansvar för gymnasieskola och vuxenutbildning vid Nationellt centrum för svenska som andraspråk (NC) kommer att föreläsa om läromedlens funktion och innehåll. Deltagarna på mötet ombeds ta med läromedel i sva och sfi i olika former som kommer att användas i en diskussion om läromedlens kvalité. Klicka här för inbjudan till träffen

Senare under hösten vill vi i samarbete med Den Globala Skolan anordna en eftermiddag om det globala klassrummet. Vi tänker även ha en träff kring studiehandledning och en om uttal.

Som du ser har vi mycket på gång och hoppas på att vi genom att erbjuda våra möten gratis till alla, kan värva nya medlemmar. Hjälp oss att sprida info om oss så att vi kan nå ut till fler!

Hoppas att vi ser dig och din kollega på nästa medlemsträff!

Patricia Lendenius

Ordförande i Stockholms LiSA

Det här inlägget postades i Stockholm. Bokmärk permalänken.