Sva-lärare föreläser på SETT

I morgon öppnar SETT-mässan på Kistamässan i Stockholm. Under två dagar samlas lärare och skolledare från hela landet för att lära av och knyta kontakter med varandra. Fokus är på digitala verktyg i undervisningen – hur man kan använda surfplattor, datorer och olika hjälpmedel i alla ämnen. Vi har kikat på programmet och hittat tre lärare i svenska som andraspråk bland föreläsarna – två av dem har medverkat i LiSetten!

settHacka Läroplanen!

Den 7 maj kl. 10.00-10.45, sal M4

Karin Nygårds är lärare i svenska och svenska som andraspråk för år 1-7. Det var den egna upptäckten av kod som övertygade henne om att det är en kunskap som varje medborgare i ett digitalt samhälle behöver. I maj 2013 startade Karin teacherhack.com, tillsammans med Terese Raymond, för att samla in resurser som har med Digitalkunskap att göra. Innehåller LGR11 verkligen det som eleverna behöver kunna i framtiden? Programmering till exempel, ingår det? Karin Nygårds har synat läroplanen och hittat belägg för att jobba med Digitalkunskap med år 5 på Sjöstadsskolan i Stockholm.

Mitt språkutvecklande klassrum!

Den 7 maj kl. 13.15-14.00, sal M5

Hanna Stehagen är lärare i svenska och svenska som andraspråk och författare till boken Språk i alla ämnen. Hannas föreläsning utgår ifrån läroplanerna som betonar vikten av att eleverna får utveckla språklig och digital kompetens. Språket sägs ha stor betydelse för vårt lärande. Men vilka språkliga kompetenser behöver mina elever för att utveckla sina förmågor? Vad behöver jag som lärare för kompetenser? Vad är språkutvecklande arbetssätt egentligen? Och det där med digitala verktyg! Kan de verkligen underlätta en språkutvecklande undervisning?

Medverkade i LiSetten nummer 4/2013!

 

Fröken, är jag kändis nu?

Den 8 maj kl. 10.30-11.15, sal M3

Hulya Basaran arbetar som lärare i svenska som andraspråk i förberedelseklassen på Kronan i Trollhättan med uppdrag att skapa språkutvecklande arbetssätt – analogt och digitalt – för elever som är nya i svenska språket! “Fröken, är jag kändis nu?” är berättelsen om eleverna i en liten men språkrik klass, förberedelseklassen på Kronan i Trollhättan, skolår 1-6. Ta del av Hülyas berättelse med elevexempel om hur allt startade och hur elever som är nya i skolan, nya i Sverige, idag använder digitala verktyg och webbresurser i sin språk- och kunskapsutveckling för lärande i och utanför klassrummet.

Medverkade i LiSetten nummer 4/2013 och 1/2014!

Mer om SETT

Flera seminarier handlar om språkutveckling på ett eller annat sätt. Läs mer om SETT och ladda ner hela seminarieprogrammet här!

Den 7 maj ordnas Pedagogisk pub Special i anslutning till mässan. Läs mer här!

Om du inte har möjlighet att besöka mässan går det att följa flödet på Twitter via taggen #sett2014

Det här inlägget postades i Aktuellt, Lisetten, Stockholm, Sva-lärare. Bokmärk permalänken.