Årsmöte med Göteborgs-LiSA

Onsdagen 9 april höll Göteborgs-LiSA sitt årsmöte på Hermods i Göteborg. I samband med årsmötet erbjöds en presentation av skönlitteratur och läromedel.

Gbg1

Avtackning av ordförande Charlotte Fri.

Lena Maria Nordstrand presenterade material från Nypon förlag och Vilja förlag. Hon talade också om vikten av läsningen av skönlitteratur, lästräning, lättläst och att vara en del av demokratin.

Unni Brandeby har skrivit läromedlet ”Hör och härma”. Hon presenterade materialet och berättade om sitt arbete med att ta fram läromedlet. Det gavs många handfasta och bra tips på hur uttalsövningar kan göras roliga och givande.

Vid årsmötet valde flera styrelsemedlemmar att avsäga sig sina uppdrag. Ordförande Charlotte Fri, kassör Kerstin Larsson Tannerud, Fredrik Harstad och Maria Wernberger avgår. Vi tackar alla för deras tid i LiSA och hoppas ses på framtida träffar. Det finns nu fyra styrelsemedlemmar kvar och arbetet med att finna nya aktiva deltagare har påbörjats. Är ni intresserade av att delta eller har ni tips på någon som kan tänkas vara intresserade kontakta gärna oss.

Vår nästa träff blir den 21 maj, klockan 18 på Folkuniversitet. Då får ni lyssna till Tomas Jansson (kurator och leg. psykoterapeut på Kris och Traumamottagningen i Göteborg) som föreläser om trauma och skolans pedagogiska insatser. Välkomna!

/Emma Karlsson

 

Gbg2

Lena Maria Nordstrand från Nypon förlag och Vilja förlag pratar om demokrati, läsning och lättläst.

Det här inlägget postades i Göteborg. Bokmärk permalänken.