Välkommen till en träff om språk!

Stockholms lokalförening bjuder in till en eftermiddag om uttal och språk i alla ämnen.
Datum: 25 februari, kl 15.30-18.30
Plats: Globala gymnasiet, Stockholm

Eftermiddagens innehåll är mer aktuellt än någonsin och ständigt närvarande i lärares yrkesvardag. Många är de lärare som nu träffar de barn och vuxna som just kommit till Sverige och som i mötet med den svenska skolan ställs inför många nya utmaningar.

Välkommen till Globala gymnasiet för en givande eftermiddag med SVA-kollegor från olika skolformer och för inspiration, nya möten, erfarenhetsutbyte och såklart gott fika!

Språk i alla ämnen

Matilda von Bahr och Eva Oivio arbetar på Globala gymnasiet och ger oss vid det här tillfället en inspirerande inblick i hur de arbetar språkutvecklande i alla ämnen och
vad det kan resultera i. Den 26/2 finns möjlighet att ta del av elevernas arbeten i den utställning som då visas. Mer info om detta under träffen.

Uttal

Betoning, rytm och ton. Vokaler och reduktion. Vad bör man prioritera när man undervisar i svenskt uttal? Johan Flygare som arbetar vid Sundbybergs vuxenutbildning, berättar om uttalsundervisning inom svenska som andraspråk.

Praktisk info

T-bana: Zinkensdamm
Gå upp till skolan från Hornsgatan 93. Du kommer upp på Hornskroken 1 och går sedan Hornskroken framåt och rundar huset vid skylten Hornskroken 4. Fortsätt till höger, upp till skolgården och till ingång A1.

Anmälan

Vi vill gärna ha din anmälan så fort som möjligt men senast den 20 februari. Anmäler dig gör du till: camilla.berner@lernia.se

Ladda ner inbjudan som pdf:

Inbjudan Globala gymnasiet

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.